Robothuset har til huse på Langeskov Skole på østfyn. Langeskov ligger på togstrækningen mellem Odense og Nyborg. Ideelt at stå af på stationen og med ca 10 min. på raske ben er man ved Robothuset.




Vi er i øjeblikket to lærere som står for undervisningen ud af huset, og for de gæster som kommer i huset i huset. Til vores egne elever har vi flere som også er med på holdet.

OM OS

Christel 

Er rigtig god til de yngre elever, hvor hun arbejder med fokus på programmeringstænkning, konstruktion og logik med en legende tilgang.

Arbejdet sker både med analog programmering og gennem software brug. Der bruges apps som Scratchjr. og teknologier som Lego WeDo/ Spike, bluebots og Codey Rocky-robotter.

En del af forløbene kommer fremadrettet til at involvere konstruktion med Tinkerqubes som base.

Henrik 

Er god til de ældre elever. Her arbejder han både med digital tegning og programmering. Han tegner både i Sketchup, Ligtburn, Photopea.  Programmering foregår i Excel, blokprogrammering med Legorobotter, Micro:bit og små industrirobotter.

Visionen med Robothus Fyn


Visionen er, at flest mulige børn på Fyn og på sigt i Danmark kommer til at lege med og lære om teknologi og robotter. 


Udbredelse af teknologier til fynske grundskoler, betyder at opkvalificere lærere og elevers adgang til og forståelse af robotteknologiens muligheder i alle fynske grundskoler (0-10kl.), så flest mulige børn på Fyn kommer til at lege med og lære om teknologi, programmering og robotter.


Robothus Fyn startede som ide hos Klavs Norup Lauridsen, skoleleder ved Langeskov Skole, i 2014, og ideen blev konkretiseret i 2017, da Kerteminde Kommune investerede 35 millioner kroner i renovering af skolen, i robot- og teknologiudstyr og i opbygning af kompetencer.


Robothus Fyn slog dørene op i august 2019 og består i dag af to fuldt udstyrede klasselokaler med hardware, software og robotter til teknologilæring for grundskoleelever.


I perioden 2019-2022 har der været aktiviteter med fokus på skoler i Kerteminde Kommune, FLL Fyn og WRO alle år.

Klasser på mellemtrinnet modtager teknologiundervisning, og udvalgte elever fra overbygningen i teknologi og programmering.


Der er lærerkurser i teknologi løbende, og lærere tilknyttet Robothus Fyn underviser flere gange om ugen på de øvrige skoler.


I 2022 har der været afholdt robotlejrskoler med besøg af 9 klasser.


Hvor skoler og kommuner på Fyn i forskellig grad har indkøbt robotter eller teknologiudstyr, så har Robothus Fyn i Kerteminde Kommune i højeste grad kapaciteter i en større kaliber.


Omkostningerne er for store til, at hver enkelt skole, endsige kommune, kan opbygge kapaciteterne på egen hånd. Og det er da heller ikke tanken, at de behøver at opbygge kapaciteter i samme grad.


Robothus Fyn vil netop udbrede kapaciteter til de øvrige kommuner via skoleforløb, uddannelsesforløb og mulighed for at låne teknologiudstyr.


World Robot Olympiad (WRO) er et læringsforløb i teknologiforståelse og en international konkurrence i konstruktion og programmering af robotter for unge. Robothus Fyn har de seneste par år afholdt WRO for kommunens skoler på mellemtrinnet.


First Lego League (FLL) er en global videns- og teknologiturnering for børn og unge. Langeskov Skole (og siden 2019 Robothus Fyn) har de seneste 10 år været projektholder for FLL på Fyn. Der er opbygget en god og stærk organisation af frivillige samt lærere fra RF til at varetage opgaven.


Coding Pirates er en frivillig organisation, hvis formål er at udbrede kendskab til kodning og teknologi. Coding Pirates Danmark har en lokal afdeling i Robothus Fyns lokaler og låner materialer. Undervisere fra Robothus Fyn er engageret i Coding Pirates Danmarks udviklingsarbejde ift. samarbejde med folkeskoler